![]() |
نصوص مترجمة
http://www.ab33ad.info/up/uploads/im...04ee52a068.jpg أخبرتني السيدة التي شاختْ خلفَ هواجسها أنّ : برودة الظلّ أرحمُ من وهمِ الدفء في يومٍ غائم ..! ــــ من أطالَ المكوثَ في الصمت ، ضاقَ فمُ الكلام لديه . ... كلماتنا أحياناً بحريّة المزاج تبتلعنا قبلَ أن يسمعها اليمّ . .. الترجمة إلى البلغارية مع الشكر للصديقة الجميلة " Maya Tzenova " Лина Шейхо (Сирия) * Една госпожа, остаряла отвъд своите догадки, ми довери, че: Студенината на сянката е по-милостива от илюзията за топлина в облачен ден!... - Който прекалено дълго се задържи в мълчанието, устата на словото се стеснява у него. ... Понякога думите ни имат морски нрав - поглъщат ни, преди да ги е чула бездната. ... Далечна гостенка ви казва: Добър ден |
http://www.ab33ad.info/up/uploads/im...e7a6cba5bc.jpg شذرات قديمة مترجمة المَطَرْ : خفْقُ الوَرْدِ بالنَّدى لايُنطِقُ إلا همْساً .. ... المطَرْ : طَلٌّ علويّ على ظِلٍّ أرضيّ .. المَطَرْ: نشـيد عيون ... المَطَرْ : بكـاء السماء على أرضِ طهرٍ آفلة .. المَطَرْ: نَوْلٌ ينسجُ غلالة لـ الأرض .. المَطَـرْ : جوابٌ سؤالهُ العَطَـشْ ... المَطَـرْ : بسـمَةُ السَّـماء في مُحَيَّا الأرض ... المَطـَرْ: غَوْثُ أهلِ السَّـماء لأهلِ الأرض .. المَطَـرْ: قصيْدةُ رِثاء السَّـماء لقسـوة الأرض قصيدةُ مديحِ السَّـماءِ لرحْمَـةِ أهلِ الأرض ... المَطَـرْ: أمـومة السَّـماء للأرض أمومةٌ لا فِصَالَ لها .. .. المَطَـرْ : أسـرارٌ كنانتها الغيـوم .. المَطَـرْ : مدادُ قَلَم ، مَدَدُهُ من ألَمْ .. المَطَـرْ : أُنشـودةُ الســيَّاب .. المَطَـرْ : لقاء .. المَطَـرْ : وصلٌ يتلو الجَفاء .. المَطَـرْ : لقاءٌ لا منسيّ يتكرر فينا حينَ يبرقُ الشوق .. المَطَـرْ : مَطَــرْ .. .. المَطَرْ : نشِـيْدُ عيون المَطَــرْ : لا يخون حتى لوكان دمعــاً ..! ... المطـــر : صـلاةٌ في كفَّيّ أمِّي .. حينَ قِبْلَتي قُبْلةٌ في محرابِ دفئِها .. .. لاتهدهدوا بكائي ،، هل بيَّضَ السحابُ مثلَ المَطَــر ؟! بعضُ الحُـزْنِ مُــزْن ! الترجمة للصديقة المستشرقة البلغارية الجميلة Maya Tzenova Лина Шейхо, Сирия * Дъжд: туптене на росата в розите - говори само шепнешком... ... Дъжд: роса неземна върху сянка земна. ... Дъжд: Песен на очите. ... Дъжд: Плач от небесата над залязваща земя на непорочност. ... Дъжд: стан тъче одежда за земята. ... Дъжд: отговорът на въпрос на жаждата. ... Дъжд: усмивка от небето по лицето на земята. ... Дъжд: обитателите на небето подкрепят обитателите на земята. ... Дъжд: елегия небесна за коравосърдечната земя, небесен славослов за обитателите милосърдни на земята. ... Дъжд: майчинското чувство на небето към земята, майчинство, в което няма отбиване от кърмещата гръд. ... Дъжд: тайни, за които облаците са колчан. ... Дъжд: мастило за писалка, почерпано от болка. ... Дъжд: песента на Ас-Сайяб. ... Дъжд: среща. ... Дъжд: сливане след охладняване. ... Дъжд: среща незабравена, която се повтаря в нас при всяка мълния копнеж. ... Дъжд: е дъждът. ... Дъжд: не е предателство, дори когато е сълзи. ... Дъжд: молитва в дланите на майка ми... когато е олтарът ми целувка сред обителта на топлотата й... ... Не приспивайте плача ми; облакът преписа ли на чисто мъдростите на дъжда? Мъничко тъга - дъждовен облак. превод: Maya Tzenova |
الساعة الآن 10:33 AM |